Terug naar Badkamer

Kosten Badkamer Laten Verbouwen

Een badkamer is een van de intiemste plekjes in een huis. Dus waarom hebben de meeste mensen altijd zo’n haast om deze ruimte te verlaten? Misschien ligt het aan de roze en witte tegels. Of de druppels water op het plafond die nooit weg lijken te gaan. Als  je ontevreden bent met je badkamer ben je lang niet de enige. Badkamers staan op de tweede plek van ruimtes die mensen willen verbouwen, na keukens. Een goede badkamer gaat 20 jaar mee, maar door de economische situatie gaan veel badkamers voorbij dit punt. Op dat punt is een verbouwing echt noodzakelijk. Niemand wil lekkende toiletten of losse tegels in hun badkamer, maar hoe langer je geen aandacht besteed aan je badkamer, hoe groter de kans op dit soort problemen. kosten badkamer laten verbouwen 2

Door de complexiteit van hoe een badkamer in elkaar steekt, met talloze onderdelen in een compacte ruimte, laat staan het water, is een degelijke, kwalitatieve verbouwing best een uitdaging. Als je kijkt naar de kosten van de verbouwing per vierkante meter dan zijn badkamers een van de duurste ruimtes om te verbouwen. Dat betekent natuurlijk niet dat je een fortuin moet uitgeven aan een redesign.

Wat gaat een badkamer verbouwing kosten?

Hoeveel moet je besteden aan een badkamer? Een vuistregel is dat het totale project met inbegrip van materialen en installatie niet meer dan 5 tot 10 procent van de waarde van je huis mag kosten. De gemiddelde prijs ligt tussen de € 6.500 en € 9.500. Een minimale verbouwing zal €4.000 kosten en de prijzen voor een luxe badkamer liggen boven de €10.000-15.000. Over het algemeen kunnen de kosten op de volgende manier worden verdeeld:

 • Arbeid: 20 %
 • Kasten en ander meubilair: 16 %
 • Leidingen: 15 %
 • Kranen en ander sanitair: 14 %
 • Gootsteen: 7 %
 • Vloer: 9 %
 • Deuren en ramen: 4 %
 • Wanden en plafond: 5 %
 • Verlichting en ventilatie: 5 %
 • Ontwerp vergoedingen: 4 %
 • Anders: 1%

Kosten voor het verbouwen van kleine badkamers

kosten badkamer laten verbwouwen 1Kleine badkamers zijn vaak minder duur om te verbouwen dan grotere badkamers omdat ze een kleinere oppervlakte hebben. Dit betekent dat er minder materialen nodig zijn om alles nieuw uit te laten zien. De totale kosten van de arbeid zullen ook lager liggen. Er is echter nog steeds veel planning en tijd nodig om de verbouwing zo goed mogelijk te laten verlopen. Hier zijn een aantal kostenposten waar je op moet letten:

Veranderen van de lay-out: Als je besluit om het aantal vierkante meters van de kleine badkamer te verhogen zal dit de totale kosten van de renovatie flink verhogen. Dit zal resulteren in het veranderen van de elektrische bedrading in de wanden, toevoegen van meer vloeren en mogelijk meer sanitair.

Installaties: Als je een van uw huidige meubels of apparaten in de badkamer wilt vervangen – werkbladen, bad, toilet, wastafel, etc .– dan zal dit de kosten ook verhogen: de professionals moeten de originele meubels verwijderen en vervolgens nieuw meubilair installeren. Je kan besparen op deze kosten door de materialen zelf te kopen.

Sanitair en elektriciteit: problemen met sanitair of elektrische apparatuur tijdens de renovatie zullen ook toevoegen aan de kosten van je renovatie. Je kan hierop besparen door elektriciens in te huren die van tevoren alles zullen controleren. Er kunnen zich echter ook problemen voordoen tijdens de verbouwing zelf, wat ook zal resulteren in extra kosten.