Terug naar Huis

Complete Renovatie Jaren 30 Woning

Jaren 30 woningen zijn fantastisch. Ik woon zelf ook in eentje. In de meeste grote steden staan er velen dus dat is niet zo gek. Maar aangezien we nu niet meer in de jaren 30 leven ligt een complete renovatie voor de hand.

De meeste woningen uit deze tijd hebben al heel wat opknap beurten achter de rug. Maar door al die kleine of middelgrote veranderingen krijg je geen mooi geheel. Toen ik mijn huis heb gerenoveerd is ongeveer 70 procent gedaan. Maar nu zou ik liever het overgebleven gedeelte ook gedaan hebben. Nu is het veel moeilijker om eraan te beginnen.

Terugbrengen in de originele staat

Veel woningen zijn door de tijd aagepast. En hierdoor zijn de originele kenmerken verwijderd of aangepast. Vooral in de zeventiger jaren is dit veel gebeurd. Deze stijl is niet erg geliefd en dus kan het bij een renovatie veel uitmaken om de originele jaren 30 stijl terug te brengen.

Aanpassen naar de huidige stand van techniek.

complete renovatie jaren 30 woningDe huidige bouwtechnieken zorgen voor veel meer comfort in de woning. Zo worden huizen veel beter geisoleerd, zowel tegen koude als tegen geluid. Het heeft weinig zin om je huis te isoleren en dan enkel glas te installeren. Daarom is het belangrijk om de originele stijl met moderne techniek te combineren. Hier zijn veel mogelijkheden voor maar het vereist een gericht aanpak om alles bij elkaar te laten komen.

Een specialist inschakelen.

Het is niet efficient om alles zelf te doen. Ten eerste kost het gigantisch veel tijd, je moet veel dingen eerst nog leren. En de kans dat je er later niet tevreden mee bent is groot. En er zijn aannemersbedrijven die veel ervaring hebben met complete renovaties van jaren 30 woningen. Door van deze ervaring gebruik te maken voor een deel of het volledige project krijg je het beste resultaat voor je inzet.